Met paksoi kan je heerlijk lichte soepen maken. Deze groente gaart zo snel dat het het beste werkt om eerst een bouillon te maken. Als je bijna aan serveren toe bent breng je de bouillon nog op smaak met miso (dat ook niet mee mag koken) en laat je de paksoi even een paar minuten meewarmen. Hard koken is niet nodig.
Paksoisoep
1 ui
wat knoflook, rode peper en gember
wat bouillonpoeder (theelepel)
wat mie of een restje pasta
1 hele paksoi in stukken
1 el miso
naar smaak citroensap en groene kruiden
1. Fruit de ui en knoflook, rode peper en gember een paar minuten aan. Vul aan met een liter water en wat bouillonpoeder. Laat dit even trekken. Voeg dan de mie toe en laat gaar koken, of laat de rest pasta doorwarmen. Je zou ook wat staafjes wortel een paar minuten kunnen meetrekken.
2. Voeg kort voor het serveren de paksoi toe en laat even doorwarmen. Voeg de miso toe en proef. Dit is op kindersmaak dus als je meer scherpte wilt kun je met tabasco of gember nog in de weer. Voor het serveren wat citroensap en/of koriander of andere groene kruiden toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten