De opzet van deze blog

Ik ben deze blog begonnen omdat mensen me vaak naar recepten vroegen. Recepten uitschrijven is een behoorlijke klus, dan is een blog een veel fijnere manier van delen. Mijn blog is een weerslag van wat wij van dag tot dag koken. Geen speciale of ingewikkelde gerechten, ik blog in principe wat ik kook en niet andersom. Leidend is wat er hier toch al op tafel komt. We eten veel groente, proberen sinds een paar jaar om geen eten meer weg te gooien en maken veel zelf. Dat laatste zeker niet alleen uit principe maar meer omdat het lekker en leuk is. Samenvattend: je vindt hier suggesties voor gezinsmaaltijden, meestal vegetarisch, en recepten voor taarten en ander gebak.

Veel van wat hier staat is niet in 2 tellen te maken. Vaak bevatten recepten wachttijden om in te weken, te stoven of te garen. Lekker en snel is het dus niet, wel lekker en langzaam. En doordat je een voorraadje kunt aanleggen heb je dan ook voor drukke dagen een snelle maaltijd.


De recepten zijn volgens een vast format aan het eind van de blog te vinden zodat je ze makkelijk met kopiëren en plakken kunt weghalen mocht je ze willen printen of opslaan. Daaraan voorafgaand vind je een verhaaltje. Vaak, maar niet altijd, over het betreffende gerecht. Ik permitteer mezelf regelmatig uitstapjes. Die uitstapjes kun je dus overslaan en dan vind je onderaan het recept. Het recept is op zichzelf staand, soms zit er wel toelichting of tips in de voorgaande tekst.In de receptenindex (boven in de menubalk) kun je recepten vinden per categorie, zoals soep, taart of groentegerecht. (Dat zijn ook meteen de belangrijkste categorieën). Daarnaast kun je op ingrediënt kijken in de A-Z-lijst, eveneens boven in de menubalk. Een laatste loot aan de stam is de Schwaben-ecke: hier vind je alle gerechten uit mijn familietraditie van de wijnboeren uit Stuttgart.Een laatste opmerking: een recept kan worden geschreven als een uitputtende beschrijving of als een losse suggestie die veel open laat. Mijn manier van schrijven hangt daar tussen in. De bedoeling is om jullie een suggestie te geven, niet een vaste werkwijze. Wel kreeg ik vroeger vaak vragen naar hoeveelheden. Mensen met minder kookervaring kunnen daar behoefte aan hebben. Om daaraan tegemoet te komen geef ik altijd de hoeveelheden die ik zelf heb gebruikt, ook als het niet zo nauw luistert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten