Over mij


Ik ben opgegroeid tussen twee culturen. Van moederskant was er een traditie waarin het jaar rond bepaalde gerechten de seizoenen en de jaarfeesten in- en uitluidden. Die tradities houd ik in stand, ook voor mijn kinderen. Al spreken ze geen Duits, laat staan Schwäbisch, en komen ze ook veel en veel minder in die prachtige streek waar mijn moeder vandaan kwam. De goede Midden-Europese burgerkeuken en de mooie rituelen zijn veel te kostbaar om op te geven.

 
Al vanaf mijn studententijd ben ik samen met mijn man, en vanaf het begin koken we samen. Veel van de traditionele gerechten maakt hij nu ook, en natuurlijk is ons repertoire gaandeweg vergroot. Onze huwelijksreis had een sterke culinaire poot en ook later bleef samen koken belangrijk.

 

Kortom: koken en bakken verbindt mij me met de mensen om me heen - en hen met mij. Vier generaties. In deze blog wil ik mijn dagelijkse keukenverhalen met jullie delen. De zoektocht naar het nieuwe, het ophalen en/of verbeteren van het vertrouwde, de dagelijkse dingen, de bijzondere dingen.

 
Ik doe mijn huiswerk, dus het voorkomen van voedselverspilling, het koken met producten uit de buurt, meer nadruk op plantaardig voedsel en de nieuwe hippe koks als Ottolenghi komen ook voorbij. Kom erbij, pak een krukje en schuif aan op de gezelligste plek in huis.


7 opmerkingen:

 1. Superleuke site/blog. Ik kwam hier toevallig terecht op zoek naar recepten om zelf crackers te maken zonder gebruik van tarwebloem. Je filosofie over omgaan met voedsel (geen verspilling en zo min mogelijk dierlijk eten) en het leven (delen en geven) spreken me erg aan. Leuke frisse site, prettig en vlot geschreven en een instelling om blij van te worden. Hoop dat je hier lang mee doorgaat. Kom ik af en toe buurten als ik weer een "anders dan anders"recept zoek. :-D Groetjes Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wilma,
  Dankjewel voor de aardige reactie en de mooie complimenten!
  Erg fijn ook om te horen wat jij tussen de regels door leest. Dat is inderdaad waar het me om te doen is, om de waarden achter de dagelijkse dingen. Om 'mooi' te maken wat belangrijk is. Echt belangrijk. Dankjewel, en ik ga zeker door!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke blog, gemakkelijk beschreven en nog lekka ook. Ps Gefeliciteerd met het winnen van de nationale food test

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor de complimenten! Ik blog lekker door, met of zonder selfiestick ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. op zoek naar spinazie pannekoekjes met verse spinazie, kwam ik deze blog tegen, leuke recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel Anvers. Ik heb minder tijd gekregen om te bloggen, maar superleuk om van je te horen, dat moedigt me weer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekkere recepten zeg! Ga er zeker een paar maken...

  BeantwoordenVerwijderen