Het leuke is dat de smaak ook verschilt tussen de kleurvarianten. De oranje variant heeft een zoete smaak die duidelijk op pompoen lijkt. De paarse en de witte smaken wat neutraler, waarbij vooral de witte variant de smaak van de meegebakken rozemarijn leek op te nemen.
De paarse blokjes heb ik apart van olie voorzien om de andere blokjes mooi licht te houden. |
Zoete aardappelblokjes uit de oven
250 gram zoete aardappel per persoon
scheut olijfolie (ongeveer 1 el per persoon)
wat grof zout
peper naar smaak
takje rozemarijn
1. Snijd de zoete aardappel in gelijkmatige stukken; blokken of staafjes.
2. Meng de blokjes op een bakplaat met wat olijfolie goed doorelkaar zodat alle zijdes bedekt zijn. Spreid ze regelmatig uit en verdeel er wat rozemarijn, peper en grof zout over.
3. Zet de plaat in een oven van 170 graden hetelucht gedurende 25-35 minuten. (Als het zo uitkomt kan je langer bij een wat lagere temperatuur of korter bij hogere temperatuur bakken. Of als je andere gerechten nog niet klaar zijn de oven na een kwartiertje terugdraaien naar 100 graden).
Lekker met gekookte groente zoals rode kool, spinazie of bloemkool, of met een salade. Een restje heb ik weer in mijn lunchsalade verwerkt. Heerlijk!
Ik verlaat jullie met een klemmende vraag die ons vergezelt sinds de zondagswandeling in Amelisweerd...
Waarom zitten de klokjes van het voorste polletje open en van het achterste dicht? |
Bedank, ik had een heleboel paarse zoete aardappel gekregen. Ik heb het als patat gefrituurd. Ik zal het recept deze week proberen.
BeantwoordenVerwijderenOmdat het zonlicht daar tussen 16 en 17 precies met 1 straaltje overheen valt?
BeantwoordenVerwijderen