31 januari 2015

Uitslag foodblog event januari 2015 - Verbinding


Jongens, jongens wat ben ik verwend. Het doornemen van de inzendingen voor het foodblogevent met als thema "Verbinding" is alsof ik kadootjes uitpak. Wat bijzonder zeg, ik had me dat bij het uitschrijven van het thema niet gerealiseerd. Werkelijk alsof er een mand vol bijzonders voor de deur is gezet. Mooi ook hoe iedere bijdrage weer en ander aspect van "Verbinding" belicht.


Simone van foodquotes.nl kookte een prachtige stoofpot met bier. Een meidenweekend met moeder en zus in Parijs gaf haar een mooie associatie die ze bij alles stoofpotjes weer terugziet. Ze kookte een variant aangepast aan haar eigen smaak en voorraadkast.


Jolande van beproefd.nl schreef een verhaal waarin moeders, dochters, Marokko, Nederland en Spanje, en dan ook nog eten en muziek werden verbonden. De melkdadels vult ze met Mon Chou, amandel en granaatappel.


Bij Gereon van gereonskeukenthuis.nl kwam er een schitterende liason tussen uiteenlopende componenten, oester, zeekraal, zalm en zoethoutschuim... dit recept prikkelt alle zinnen. Multidimensionele verbinding, zo klinkt het. Smaken, texturen, vertrouwde en verrassende zintuigelijke ervaringen. Het opent vergezichten en breekt muren af.


Mirne van seasonwithlove.nl vertelde over de band met haar moeder. In het recept komen ze bijelkaar, moeder en dochter. Smaken en ingrediënten van haar moeder krijgen een nieuwe gedaante in de Gnocchi met gehakt. Leuk detail is dat een geheime toevoeging van haar moeder ook bij Mirne weer mee mag doen.


Antoinette van italiaanskokenmetantoinette.nl schrijft een prachtige persoonlijk verhaal. Ik wil het niet samenvatten, lees het zelf! En reageer bij Antoinette, hopelijk schrijft ze meer van zulke verhalen dan. Haar recept verbindt ook weer. Mensen met mensen, landen met mensen en landen met landen;  de makreel met kappertjes en oregano zwemt immers aan beide zijden van Europa.


Katrin van katrinsfavorieterecepten.blogspot.nl maakte me ook al zo blij met verbinding in zijn puurste vorm. Over lands- en cultuurgrenzen heen, en via de keuken. Haar tirşik met aubergines en tomaten is zo uitnodigend en warm. Het klinkt als welkom in een bord.


Judith van lekkerfodmap.blogspot.nl tenslotte stuurde op de valreep haar Crumble-voor-iedereen in. En zo leuk dat hier ook weer een ander aspect van gastvrijheid en verbinding naar voren komt. Een heel slimme truc waardoor elke gast zich welkome kan voelen. Losse porties en 100 manieren om te zorgen dat er, wat de dieetbeperking ook moge zijn, voor iedereen een lekker potje uit de oven komt.

En dan.... tromgeroffel.... de uitslag. Ik koos voor de Gnocchi met gehakt van Mirne van Seasonswithlove. De reden? In deze bijdrage kwamen het verhaal en het eten helemaal bij elkaar en doorelkaar heen. Een en al verbinding, die blogpost. Het verhaal van Mirne, en haar keuken, levert samen met het verhaal van haar moeder, en diens keuken, een nieuw gerecht op. Knap! Gefeliciteerd Mirne. En wees gewaarschuwd. Over 28 dagen staat er een mand vol kadootjes op je stoep. Heel veel plezier daarmee.

Hartelijk dank aan alle inzenders en voor volgende maand wens ik jullie weer Happy Cooking!


1 opmerking:

  1. Misschien dat de volgende de opdracht ook kan meegeven via de blog van het event zelf?

    BeantwoordenVerwijderen