Deze combinatie komt uit het kookboek "Three good things" van Hugh Fearnley-Whittingstall, dat sinds kort ook vertaald in de winkel ligt. In de Guardian op internet kun je wat recepten nalezen. Eerder al noemde ik het boek, bij een bietensalade. Het blijft een schatkist vol goede en snelle ideeën. Het mooie aan de recepten is dat ze erg simpel zijn én dat het toch nog anders smaakt dan je zelf had gedacht. Dan ik zelf had gedacht moet ik misschien zeggen.
Even de melk 'infuseren'; zonder recept zou ik deze stap overslaan, maar het rook heerlijk! |
De prei lijkt nog wat hard na acht minuten, maar uiteindelijk komt het precies mooi uit. Niet langer smoren dus. |
Spinazie-prei-bechamel
Ingrediënten
250 ml melk
1 laurierblad
1 stuk ui (ik nam een kwart, in plakken)
1 grote prei (300-400 gram)
250 spinaziebladeren
2 el olijfolie
1 el roomboter
2 el bloem
zout, peper en nootmuskaat
Bereiding
1. Breng de melk aan de kook met laurierblad en ui. Zet het vuur uit en dek af met deksel.
2. Was de spinazie en laat slinken met aanhangend vocht. Giet af en leg op een bord, druk goed het vocht eruit.
3. Was de prei, snijd in ringen en bak aan in de olie en boter. Dek de pan af en laat de prei 8 minuten smoren. Strooi dan de bloem over de prei, roer even goed rond zodat de bloem gaart, en voeg de melk in etappes toe door een zeef. Roer tot een saus en laat even aan de kook komen.
4. Voeg de spinazie toe, breng op smaak en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten