Vandaag een keer geen hoofdmaaltijd. Dit is mijn Verstandige Lunch. Deze verstandige lunch heeft alleen maar voordelen, maar daarnaast is ie ook nog gewoon lekker. De voordelen zijn: - je krijgt meer groente binnen; - je wordt niet duf van de middagse broodmaaltijd (ik word daar duf van namelijk); - je groentela blijft verschoond van kleine restjes. Eerlijk gezegd val ik ook nog eens af als ik structureel deze Verstandige Lunch gebruik. Maar dat zou persoonlijk kunnen zijn. Net als die dufheid die niet optreedt. De verhoogde groente-inname en de opgeruimde groentela zijn wel voordelen die voor iedereen gelden.
Witlof, wortel, tomaat, komkommer, linzen, minimozzarella, linzen |
Little gem sla, wortel, komkommer, tomaat, paprika, linzen, Hüttenkäse |
Witlof, wortel, komkommer, rode kool, bietjes, walnoten |
In de zomer maak ik soms aan met citroensap, verse kruiden en een meer neutrale olie. Als ik een vriendin op bezoek krijg volsta ik vaak met wat lichtere sla, wat tomaat en avocado. Dan maak ik hem wat minder rauwkostachtig. Afhankelijk van wie er op bezoek komt natuurlijk.
Lunchsalade "Verstandige Lunch"
I Een stuk of vijf van de onderstaande groente-opties:
Stronkje witlof
stukje geraspte winterwortel
kleine tomaat
stukje komkommer
wat slablaadjes
wat rucola
stukje koolrabi
stengel bleekselderij
stukje witte kool
stukje rode kool
wat geraspte knolselderij
een restje gegaarde groente uit de koelkast
(bietjes, courgette, pompoen, snijbonen etc.;
in de oven geroosterde groentes lenen zich goed,
maar gestoomd kan ook.)
II Een of twee extra's
wat noten
wat gekookte linzen (kan uit blik van Bonduelle)
wat kaas
eetlepel Hüttenkase
stukje avocado
III Aanmaken met
goede koudgeperste olie
balsamicoazijn of goede wijnazijn of citroensap
eventueel verse groene kruiden
peper&zout
Een smakelijk 2013 gewenst!
Voor de liefhebbers: mijn totale Verstandige Dagmenu:
- ontbijt: havermoutpap of boterham met kaas
- 10 uurtje: stuk harde rauwe groente (wortel, witte kool, bleekselderij, koolrabi)
- lunch: Verstandige Salade en een boterham met hartig beleg, grapefruit
- 15 uur: cracker met kaas of klein bakje muesli, nog wat fruit of groente
- avondmaaltijd: gewoon met de pot mee
Overdag veel drinken, water en kruidenthee, en suiker mijden.
Voor meer ideeën voor lunchsalades in de zomer kun je mijn vervolgblogje lezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten