14 augustus 2014

Flädlessuppe - flensjessoep


Dit soepje is een simpele crowdpleaser. Bouillon naar keuze, groene kruiden naar keuze en een restje flensjes of pannekoeken.  Samen vormen ze een simpel voorgerechtje dat het ook bij kinderen goed doet.

  

Dunne flensjes zijn verreweg het lekkerst voor dit recept. En dan gebakken in echte boter. De laatste geeft ook net het verschil met vermicellisoep bijvoorbeeld. Een klein beetje vet kan een soepje een heel andere kant op duwen. Het draagt smaak.


Flensjesbeslag kan je niet goed bewaren. Je bakt dus een rest deeg wel meteen uit in de pan. Daarna kan je de flensjes een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Ik snijd ze dan alvast in reepjes.

 

En dan is het een kwestie van assembleren. Verwarm de bouillon, snijd de kruiden en voeg de reepjes pas op het allerlaatste moment toe. Ze hoeven alleen maar even mee te warmen, meer niet. Pas op! Laat ze niet lang trekken, want dan zwellen ze op en wordt het wormensoep.


Flädlessuppe / flensjessoep

Ingrediënten
lekkere bouillon naar keuze (niets mis met een blokje voor de nostalgie)
een rest flensjes of pannekoeken. Liefst flensjes in boter gebakken
wat groene kruiden

Bereiding
Snijd de flensjes in dunne repen en warm ze aan het eind kort mee in de bouillon.

Oh en nog even de achterkant van het verhaal... ik wilde flinterdunne boekweitgalettes bakken. Boekweit bindt minder door het ontbreken van gluten. Uiteindelijk is het gelukt, maar ook bij een foodblogger lukt niet alles in één keer:


aaargghhhh....

de aanhouder wint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten