Zo. Blij dat ik weer een keer kan bloggen. Er is een hoop gebeurd de afgelopen weken, in en buiten de keuken. De autootjes zijn weer ontdekt, het is warm geweest, en koud, en nu is het eigenlijk koud maar weer zoveel warmer dan vorige week zondag toen het zo heel erg extra koud was. Er heeft er eentje een heel goede citotoets gemaakt en er is er eentje goedgemutst van school gewisseld.
Als je alles al een keer gedaan hebt, kan je je auto's op kleur zetten op een Perzisch tapijtje. |
Uitsteken.. |
..met karnemelk bestrijken.. |
..en 14 minuten bakken! |
Spelt-buttermilk biscuits
Ingrediënten
280 gram speltbloem (of een mengsel van witte bloem en gezeefde of volkorenmeel, 3:1)
3/4 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
een krappe theelepel suiker
(alle theelepels zijn de Engelse bak-theelepel)
75 gram koude roomboter
180 ml karnemelk
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht en beleg een blik met een stuk bakpapier, of vet het in.
2. Meng de droge ingrediënten in een kom of op je aanrecht.
3. Snijd de koude boter door het bloemmengsel heen en knijp met je vingers tot het eruit ziet als broodkruimels. (Deze stap kan ook in een keukenmachine met mes).
4. Als je op een aanrecht werkt, maak dan een gat in het midden met een wal eromheen.
5. Voeg de karnemelk toe en meng/kneed snel tot een soepel deeg. (Bij de keukenmachine gewoon in een lopende machine de karnemelk toevoegen).
6. Duw het deeg plat tot een dikte van ongeveer anderhalve centimeter, en snijd met een klein drinkglas of een uitsteker van ongeveer 4 cm diameter de biscuits uit.
7. Zet de biscuits een beetje tegen elkaar aan (helpt het rijzen en remt het omvallen) op het blik.
8. Bestrijk de biscuits met karnemelk.
9. Bak ze gedurende ongeveer 14 minuten bij 170 graden hetelucht.
Serveren
Ze zijn lekker met kaas of roerei (hier roerei met dille)...
...maar met boter en jam zijn ze om op te vreten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten