3 januari 2015

"Verbinding": Foodblog event januari 2015


Goedemorgen, en een gelukkig nieuwjaar!

Een paar dagen terug kreeg ik het berichtje van Christien van Oesters en Uien dat ik met mijn Salade van paarse spruitjes de decembereditie van het foodblog event gewonnen had. Even wat achtergrond: iedere maand kiest de winnaar van de maand ervoor een thema, en vervolgens wordt de trom geroerd om zoveel mogelijk bloggers en kokers zover te krijgen dat ze een blogpost/recept plus foto indienen voor het foodblogevent van de nieuwe maand.Superleuk om nu de volgende editie uit te schrijven! Eerst heb ik even de vorige onderwerpen bekeken, om een snelle dubbeling te voorkomen. Gelukkig was mijn eerste ingeving nog niet aan de beurt gekomen, dus hier gaan we dan:


Verbinding. Eten is verknoopt met herinneringen en met sociale en familiebindingen. Niet voor niets had mijn blog oorspronkelijk de ondertitel "koken voor de mensen van wie je houdt." Welk gerecht op jouw blog staat in het teken van verbinding, of herinnert je aan een bijzonder moment of verhaal waarin verbinding met anderen een rol speelt?


Het koekje waarmee je weer bij oma in de keuken zit, de eerste keer dat je kookte voor een prille liefde, het laatste hapje waarover je altijd met je broer of zus vocht, de pap die je moeder kookte, de soep van je vader. Of, aan de andere kant van de medaille, de madeleines of andere lekkere hapjes voor een familielid dat kort voor het afscheid stond. De groenten die je nooit geproefd hebt omdat je ouders er een vervelende herinnering bij hadden.


Je ziet, het is een heel ruim thema. Er zijn eindeloos veel manieren waarop eten jou kan verbinden met mensen, herinneringen, of plaatsen. Laat de recepten en verhalen maar komen!

Nog even de logistieke kant:

1. Kies of schrijf een recept/verhaal over een gerecht dat voor jou valt onder het thema "Verbinding".
2. Plaats het op je foodblog en vermeld dat je meedoet aan het foodblog event door te linken naar deze blogpost.
3. Laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder deze blogpost.
4. Laat via facebook en/of twitter weten dat je meedoet aan het foodblog event. Gebruik hiervoor #foodblogevent.

5. Stuur je inzending in vóór 30 januari 2015. Op 31 januari  2015 wordt dan de winnaar (en nieuwe host) bekend gemaakt.

Heb je geen blog, maar wil je toch meedoen? Mail je inzending (recept + foto) naar etenmakenblog@gmail.com.


Ik ben heel erg benieuwd naar jullie verhalen. Met een beetje geluk gaat er een sneeuwbal lopen, en kunnen straks mensen aan de hand van jullie verhalen en recepten weer nieuwe verbindingen knopen. Dat zou toch geweldig zijn?6 opmerkingen:

 1. Beste Sophie,
  Ben ik de eerste inzending? Mijn blog gaat over het verbinden van culturen.

  http://beproefd.nl/wat-verbindt-fuzion-met-melkdadels/

  Groet, Jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Sophie,

  Mijn goede voornemen om niet meer te schrijven voor het foodblogevent is verdampt. Encore une fois.... http://gereonskeukenthuis.nl/blog/verband-verbond-verbinding/
  Enjoy Gereon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als we het over verbinding hebben dan is er geen band zo sterk als die van mij en mijn moeder. Daarom stopte ik haar favoriete maaltijd in een nieuw jasje. Van aardappels met jus, vlees en erwten maakte ik gnocchi met gehakt ragout.

  http://www.seasonwithlove.nl/gnocchi-met-gehakt-ragout/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sophie,
  Hier is mijn inzending. Over verbinding én onthechting http://www.italiaanskokenmetantoinette.nl/2015/01/makreel-kappertjes-oregano.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sophie, dit is mijn bijdrage voor het foodblogevent: http://katrinsfavorieterecepten.blogspot.nl/2015/01/tirsik-van-aubergine-en-tomaten.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer, ik ben te laat met mijn inzending! Wat gaat een maand toch vlug voorbij! Hierbij wat mijn inzending geweest zou zijn: http://lekkerfodmap.blogspot.nl/2015/01/crumble-voor-iedereen.html
  Heerlijke (appel)crumble, geschikt voor mensen met verschillende diëten.

  BeantwoordenVerwijderen