tag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post1708153069975292402..comments2024-02-02T15:54:00.942+01:00Comments on Eten maken: Toversaus (Tomatensaus met ui en boter) van Marcella HazanSophie van Wijnenhttp://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-42067011956860978182014-01-22T20:26:51.388+01:002014-01-22T20:26:51.388+01:00Hoi Inez, jazeker ken ik Jack Monroe, ik heb haar ...Hoi Inez, jazeker ken ik Jack Monroe, ik heb haar uitgebreid bewierookt zelfs in deze post: http://etenmaken.blogspot.nl/2013/10/burgers-van-rode-kidneybonen.html. Ik volg haar blog al een tijdje. De skint foodie vond ik ook geweldig, ken je die? Heeft net een prijs gewonnen maar zijn blog ligt even stil. Wel veel oude recepten.http://www.theskintfoodie.com/.<br /><br />Zelf heb ik magere tijden gekend en ook wat minder magere. Dan geniet ik wel van dat ik even wat meer kan doen. Ik spring dus wel af en toe uit de band maar ik kook heel veel vanuit de basis. Ook een goede tip is koken in de hooikist. Dat doe ik met een handdoek en een plaid. Rijst of peulvruchten gaan prima op die manier.<br /><br />Bedankt voor je reactie, ik ben heel benieuwd naar je wonderpan! Laat een keer horen hoe dat gaat.Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-69103852028591059142014-01-22T18:21:20.774+01:002014-01-22T18:21:20.774+01:00Hé Sophie, ik lees je reactie nu pas, nee ik heb ...Hé Sophie, ik lees je reactie nu pas, nee ik heb nog steeds geen oven. De opstelling in mijn keuken is nu perfect qua ruimte daarom ben ik er nog niet mee bezig. Ik zit er aan te denken om een oliestel te kopen en een wonderpan ivm. consuminderen. Raad eens wat wij vanavond eten? Jaha de tomatensaus en deze keer doe ik er dan wel Parmezaanse kaas over omdat het mag van je. Nee hoor, op de 17de vonden we de saus zo lekker dat ik de kaas heb weggelaten gewoon om te kijken of het kon en het kon. Ken je de Engelse foodblogster Jack Monroe. Je kunt haar volgen op A girl called Jack. Zij inspireert mij om gezonde en goedkope maaltijden te maken dat is eigenlijke de werkelijke reden waarom ik de kaas niet gebruikte. En jij inspireert mij ook bedankt. Gr. InezAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-12041090580319665782014-01-17T19:18:57.067+01:002014-01-17T19:18:57.067+01:00Hoi Inez, wat leuk! Ik hoop dat hij in de smaak va...Hoi Inez, wat leuk! Ik hoop dat hij in de smaak valt. Na het serveren eten wij hem ook wel met wat Parmezaanse kaas hoor ;-).<br />En hoe is het trouwens, heb je al weer een oven?Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-64677378741526159712014-01-17T17:44:33.549+01:002014-01-17T17:44:33.549+01:00Ik ga hem vanavond ook proberen maar mijn handen j...Ik ga hem vanavond ook proberen maar mijn handen jeuken want ik doe er altijd Italiaanse kruiden door en eroverheen natuurlijk Parmezaanse kaas, maar deze keer niet. Eens kijken of het lukt. Groet InezAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-21615530415225076762013-08-14T09:39:57.100+02:002013-08-14T09:39:57.100+02:00Oh die suiker die ontstaat door het lange koken. D...Oh die suiker die ontstaat door het lange koken. De smaak verandert dan. Het snufje suiker is inderdaad een goede oplossing als je de lange kooktijd niet hebt.<br />Maar ik heb goede hoop dat de Oosterse keurmeesters de saus gaan eten!<br />En wat het zout betreft: ja, inderdaad, aan het eind zou je moeten "abschmecken".Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-25094561081848741332013-08-04T21:28:40.842+02:002013-08-04T21:28:40.842+02:00Het grootste raadsel voor mij is het volledige ont...Het grootste raadsel voor mij is het volledige ontbreken van zout en, ik geef het toe, een snufje suiker. Ik moest dit maar eens proberen - en dan maar afwachten of een saus waar ui in *zat* wordt erkend door de strenge jonge keurmeesters van 7 en 4. Met groeten uit het verre Oosten :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-7263484680485899122013-05-24T22:22:26.675+02:002013-05-24T22:22:26.675+02:00Haha! Ja, het was erg lastig om er niets bij te do...Haha! Ja, het was erg lastig om er niets bij te doen. Dat knofje durfde ik wel want knoflook lijkt best wel op ui, een beetje, toch?Mayanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-82165673918590363312013-05-24T06:57:23.789+02:002013-05-24T06:57:23.789+02:00Gelukkig maar, dat de betovering van Marcella nog ...Gelukkig maar, dat de betovering van Marcella nog aan je trekt...<br />Overigens heb ik heel wat foto's van eerdere keren dat ik deze saus maakte niet kunnen gebruiken omdat ik er dan toch een laurierblad in had gedaan, of knoflook, of wat gedroogde kruiden... puur uit gewoonte.<br />Zeker dat laurierblad is ook erg lekker. Maar ik moet zeggen, die keer dat ik me met jongste van A tot Z aan het recept had gehouden was <br />de moeite waard!Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-36237527323948698302013-05-23T22:40:54.844+02:002013-05-23T22:40:54.844+02:00Bedankt voor je reactie, ik ga het binnenkort gewo...Bedankt voor je reactie, ik ga het binnenkort gewoon nog eens proberen, zonder deksel :-) (Overigens had ik er een fijngesneden teentje knoflook in gedaan, ik kon het niet laten...)Mayanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-8989421380328798022013-05-23T06:44:46.954+02:002013-05-23T06:44:46.954+02:00Ja inderdaad Maya, er moet geen deksel op. Of om i...Ja inderdaad Maya, er moet geen deksel op. Of om in stijl te blijven: er mag geen deksel op. Ik zal het erbij zetten. Bedankt voor je vraag!Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2504448671040089696.post-20260663028782225282013-05-22T22:50:49.153+02:002013-05-22T22:50:49.153+02:00Vanavond deze saus gemaakt; hij was erg waterig. H...Vanavond deze saus gemaakt; hij was erg waterig. Heb ik het verkeerde merk tomaten gekocht, of had ik de deksel niet op de pan moeten doen tijdens het koken?Mayanoreply@blogger.com